Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 19 24 17 12
Uit 29 14 21 16
7
2
-
8
0
thuis uit
72 punten 80
14 fouten 12
11 steals 7
26 rebounds 38
16 assists 26

Donar doet prima zaken in Leiden!

Twee ploegen die elkaar voor het eerst dit seizoen treffen en twee ploegen die beide actief zijn in Europa. Zorg & Zekerheid Leiden tegen Donar, een wedstrijd vol spanning en actie.

Nadat Carrington Love met een warm welkom werd onthaald in de Vijf Meihal, begon het duel zonder de geblesseerde spelers Leon Williams, Matt Williams en Jason Dourisseau.
Thomas Koenis opende de score meteen met een dunk. Na 3 minuten volgde de eerste Time Out bij een stand van 4-10. Na 10 minuten speeltijd was de stand 19-29 met 8 punten van Thomas Koenis en een ruim reboundoverwicht (4 tegen 11).

In het tweede kwart kwam Leiden goed uit de startblokken met een 5-0 run. Halverwege dit tweede kwart was de stand gelijk 34-34 na een paar rake driepunters van de thuisploeg. Daarna bleven beide ploegen qua punten dicht bij elkaar in de buurt. Het resultaat na 20 minuten was dan ook een gelijke stand: 43-43. Opvallend in de eerste helft was het verschil in driepunters: 8 raak voor Leiden, 3 voor Donar. Rebounds 12-18 in het voordeel van Donar en 16 tegen 10 assists in het voordeel van Donar.

Na rust opende Carrington de score en bij de eerste Time-Out was het 46-51. Daarna kwamen de ploegen weer in evenwicht tot 56-56. In de laatste minuten van dit kwart maakte Donar een paar nuttige scores tegen de zoneverdediging van Leiden en kwam op voorsprong 60-64.

In de laatste 10 minuten werd het in het begin echt een puntje-puntje wedstrijd. Halverwege het kwart dunkte Thomas de stand loeihard naar 65-69. Daarna liep Donar uit naar 69-76 en had Leiden steeds meer moeite om tot scores te komen. De laatste scores waren de vrije worpen van Vernon Taylor en zo eindigde de wedstrijd in 72-80. Een prima overwinning in Leiden!

Donar kan zich nu gaan voorbereiden op het cruciale duel van aanstaande woensdag tegen Spirou Basket uit Charleroi (België)  in de FIBA Europe Cup. De uitwedstrijd werd met 31 puntenverschil verloren. Let op, de wedstrijd begint woensdag aanstaande om 1830 uur.

Een uitgebreid verslag van de wedstrijd in Leiden leest u hier (https://basketballleague.nl/)

En de totale statistieken zijn hier (https://www.fibalivestats.com/u/DUTBL/1353685/ ) te bekijken.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS