Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 16 15 16 15
Uit 12 19 20 28
6
2
-
7
9
thuis uit
62 punten 79
20 fouten 14
7 steals 10
37 rebounds 32
12 assists 7

In een met 3180 toeschouwers gevulde Martiniplaza is het Donar in de FIBA Europe Cup wedstrijd tegen Pinar Karsiyaka niet gelukt om een overwinning uit het vuur te slepen. De Turken die moeizaam aan de wedstrijd begonnen wonnen uiteindelijk toch nog vrij ruim met 62-79.

Donar speelde een uitstekend eerste kwart, kwam zelfs met 16-8 voor, echter daarna kwamen de Turken langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. Ook in het tweede kwart bleef Donar vrij lang een kleine voorsprong houden, bij een stand van 28-29 lukte het de koploper van de Turkse competitie de leiding in de wedstrijd te nemen. Daarna heeft Donar geen voorsprong meer gehad. Wel wist het steeds aan te haken als de voorsprong van de Turken iets groter leek te worden. Het was vooral dankzij uitblinker Shane Hammink dat dat niet lukte. Met een aantal geweldige penetraties naar de basket hield hij Donar in de race.

Met een achterstand van 47-51 begon Donar aan het laatste kwart en mocht het nog steeds hopen op een goed resultaat. Het laatste kwart zakte het vooral verdedigend langzaam in elkaar en aanvallend gezien lukte het niet om nog iets extra’s te brengen. Tot het eind bleef Donar het proberen, maar de Turken waren gewoonweg net iets beter en konden daardoor hun kleine schare meegereisde supporters een overwinning bezorgen.

Pinar Karsiyaka is nu zeker van het bereiken van de tweede ronde van de Fiba EuropeCup. Donar heeft die mogelijkheid ook nog steeds. Maar dan zal er volgende week woensdag gewonnen moeten worden in de thuiswedstrijd tegen Spirou Basket uit Charleroi. Winst is noodzakelijk, een echte do or die wedstrijd!  De steun van de Donarfans lijkt daarbij van groot belang, er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Topscorers bij Donar waren Shane Hammink (15 punten), Carrington Love (14 punten), Donte Thomas (11 punten) en Thomas Koenis (10 punten).

Een uitgebreider verslag kunt u hier vinden. De statistieken kunt u hier bekijken. Donar TV was ook weer present.

Volgende wedstrijd:

Zaterdag 23 november 2019, Vijf Meihal Leiden, 20.00 uur

ZZ Leiden – Donar Groningen

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS