Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 19 22 17 13
Uit 25 21 21 19
7
1
-
8
6
thuis uit
71 punten 86
19 fouten 23
4 steals 9
35 rebounds 40
16 assists 24

Donar wist vanavond in de Apollohal te winnen van Apollo Amsterdam. Echt eenvoudig kwam de zege echter niet tot stand. De Amsterdammers bleven vrij lang bij, maar capituleerden uiteindelijk toch in het vierde kwart.

Donar kwam flitsend uit de startblokken en stond al binnen 3 minuten voor met 0-14. Coach Faydherbe van de Amsterdammers zag zich genoodzaakt een time out te nemen. Dit pakte goed uit, Apollo kwam net zo snel weer terug in de wedstrijd, 15-18.  Dit was ook wel een beetje kenmerkend voor de gehele wedstrijd. Telkens als Donar weer een ruimere voorsprong nam, kwam Apollo net zo snel weer dichterbij en mocht het blijven hopen op een goed resultaat bij een ruststand van 41-46.

N de pauze nam Donar het heft in handen, het kostte Apollo steeds meer moeite om bij te blijven. In het vierde kwart liep Donar nog uit naar een voorsprong van 22 punten, daarna geloofden de mannen van Braal het wel en mocht Apollo de eindstand nog een iets draaglijker aanzien geven.

Topscorers bij Donar waren good-old Jason Dourisseau (17 punten, waaronder 3 uit 3 drietjes), Donte Thomas (eveneens 17 punten) en Matt Williams (15 punten).

Een uitgebreider verslag kunt u hier vinden en de statistieken kunt u hier bekijken.

 

Donar kan zich nu gaan voorbereiden op de belangrijke FIBA EuropeCup wedstrijd in Martiniplaza tegen Pinar Karsiyaka. Er zijn nog kaarten, Donar kan alle steun goed gebruiken ! Aanvang: 19.30 uur

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS