Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 28 23 15 4
Uit 18 22 19 13
7
0
-
7
2
thuis uit
70 punten 72
17 fouten 21
4 steals 7
36 rebounds 34
14 assists 19

Inhaalrace Donar wordt beloond met overwinning in Brussel

Na een zeldzaam slecht begin van de wedstrijd tot ver in het tweede kwart nam het team van coach Erik Braal revanche op zichzelf en de tegenstander. Het was een duel met twee gezichten. In de eerste 18 minuten was het alleen maar Phoenix Brussels dat de wedstrijd bepaalde. Andell Cumberbatch en Jonathan Fairell hadden vaak vrij baan en Donar kon daar niet voldoende op antwoorden. Het verschil liep langzaam op, niet omdat Donar het aanvallend heel slecht deed (hoewel er nog wel wat overbodig balverlies werd geleden), maar omdat de mannen uit Brussel niet af te stoppen waren.

Maar de productie droogde wat op aan het einde van kwart 2, waardoor het verschil nog maar 11 punten was, waar het maximaal 19 was. Mogelijk zat er iets in de thee – of hadden coaches Braal en Van Veen gewoon goed werk gedaan, want Donar schoot uit de startblokken en maakte het de thuisploeg veel lastiger. Daardoor ontstond er ook meer ruimte en zelfvertrouwen aan Donar kant. Matt Williams begon drietjes raak te schieten, Shane Hammink maakte wat mooie drives, kortom: het verschil slonk tot 66-59 aan het einde van het derde kwart.

Donar speelde energiek en gunde de tegenstander geen ruimte meer in het slotbedrijf. De eerste Belgische punten kwamen dan ook pas na bijna 7 minuten op het bord door vrije worpen en daar kwam in het vervolg nog precies één score bij.

De kwartscores van de Brusselaars zeiden eigenlijk alles over het wedstrijdverloop: 28 – 23 – 15 – 4.

Meer verslag zien? Of statistieken?

Door deze overwinning houdt Donar de kansen op een tweede ronde FIBA Europe Cup levend. Volgende week woensdag mag Donar proberen het vrijwel ongenaakbare Pinar Karsiyaka te verslaan, met uw hulp natuurlijk. Koop uw kaarten daarom zo snel mogelijk op donar.nl/kaarten.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS