Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 21 16 19 18
Uit 10 15 20 23
7
4
-
6
8
thuis uit
74 punten 68
19 fouten 22
10 steals 10
46 rebounds 30
14 assists 15

Donar verslaat Rotterdam in verdedigend duel

Voor 3640 veelal jeugdige toeschouwers versloeg Donar op de zondagmiddag Zeeuw en Zeeuw Feyenoord met 74-68. Donar had over de gehele wedstrijd gezien het beste van het spel, maar door slordigheden konden de Rotterdammers toch op sommige momenten aardig terugkomen. Kleiner dan 6 werd het verschil echter nooit.

Donar begon defensief erg sterk en stond Feyenoord slechts 10 puntjes toe in het eerste kwart. Het is dat de equipe van coach Braal nog geen geoliede aanvalsmachine is, anders was de wedstrijd toen al zo’n beetje gespeeld geweest. Nadat Donar in het daaropvolgende kwart het verschil boven de 15 tilde, leek het er even op dat er een walk-over in de maak was, maar daar dacht spelverdeler Quentin Snider anders over.

Hij hield vrijwel solo de ploeg van coach Van Helfteren in de race in het derde kwart. In het slotbedrijf walste Donar, dat Jason Dourisseau wegens knieproblemen moest missen, over Feyenoord heen en haalde Toon zijn tweede T, zodat hij het veld moest verlaten. Was dat het vonkje dat Feyenoord nodig had? Of was het Donar dat de touwtjes liet vieren? In elk geval leek het opeens weer bijna een wedstrijd te gaan worden in de slotminuten, maar zover liet de thuisploeg het niet komen.

Voor Donar was het een wedstrijd om op verder te bouwen richting woensdag, wanneer aangetreden moet worden in Brussel.

Statistieken vindt u hier en een ander verslag hier.

Donar TV was in gesprek met de topscorers van Donar en coach Braal.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS