Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 16 17 23 21
Uit 11 16 12 18
7
7
-
5
7
thuis uit
77 punten 57
24 fouten 24
8 steals 7
39 rebounds 30
12 assists 10

In een wedstrijd waarin Pinar Karsiyaka alle kwarten de sterkste was heeft Donar niet echt een vuist weten te maken. De Turken uit Izmir waren in alles ietsje beter, wat uiteindelijk ook resulteerde in een duidelijke overwinning, 77-57.

Donar begon nog zo goed het eerste kwart en kwam zelfs met 2-7 voor. Na vijf minuten was het echter over en zetten de Turken de wedstrijd naar hun hand en sloten het kwart af met een 16-11 voorsprong. Daarna heeft Donar niet meer op voorsprong gestaan. In het tweede kwart bleef het nog bij, de ruststand gaf dan ook nog enige hoop op een goed resultaat, 33-26.

Na de pauze kwam Donar meteen dichterbij en naderde al snel tot op twee punten. Amper drie minuten later was het gat echter  opeens dertien punten en heeft Donar de spanning niet meer terug weten te brengen. Het laatste kwart consolideerden de Turken hun voorsprong en wisten uiteindelijk een ruime overwinning te behalen. Aanvallend lieten de Groningers het vandaag flink afweten, 4 op 21 driepunters en 10 op 30 tweepunters zeggen in dat opzicht genoeg. Topscorer bij Donar was Shane Hammink met 12 punten.

Een uitgebreider verslag kunt u hier vinden. Statistieken kunt u hier bekijken.

De volgende twee wedstrijden in de FIBA EuropeCup zijn ook uitwedstrijden en Donar wacht nu de zware taak om in deze twee wedstrijden er voor te zorgen dat ze in een goede uitgangspositie aan de laatste twee poulewedstrijden in Martiniplaza kunnen gaan beginnen.

 

Volgende wedstrijd:     Woensdag 6 november 2019, Spiroudome Charleroi, 21.15 uur                    Spirou Basket – Donar

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS