Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 16 19 11 24
Uit 27 28 26 22
7
0
-
1
0
3
thuis uit
70 punten 103
26 fouten 16
9 steals 16
34 rebounds 35
15 assists 24

Voor een lekker volle Sporthal Kalverdijkje traden Aris Leeuwarden en Donar Groningen aan voor de derby van het noorden. Beide teams waren verre van compleet. Bij Donar ontbrak onder meer Thomas Koenis wegens griep.

Donar liet geen misverstand bestaan over de bedoeling van deze avond en startte furieus. Het duurde enige minuten alvorens Aris iets terug kon doen in de persoon van Tim Hoeve. Na 8 punten op rij van hem verstapte hij zich echter met een naar het leek vervelende knieblessure. Hij kwam niet meer terug, waardoor Aris in totaal vier spelers uit de rotatie moest missen.

De Friezen bleven echter wel degelijk knokken tegen het fel verdedigende Donar en kwamen af en toe goed door, vooral door Dedecker en Idowu. Bij Donar eiste Donte Thomas alweer de meeste aandacht op met 26 punten en 8 rebounds, terwijl ook Carrington Love lekker meedeed met 16p, 7 steals en 9 assists.

Donar ging door met het uitbouwen van de voorsprong tot in het slotkwart, toen de touwtjes iets werden gevierd en het verschil wat terugliep.

Het slotakkoord was voor Jef de Vries die met twee achtereenvolgende driepunters de score op 100 bracht.

Voor meer verslag klikt u hier.

De statistieken staan hieronder.

De volgende wedstrijd van Donar vindt plaats in Izmir voor de FIBA Europe Cup, aanstaande woensdagavond 18:00 uur.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS