Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 21 17 27 10
Uit 19 14 21 9
7
5
-
6
3
thuis uit
75 punten 63
13 fouten 13
9 steals 6
43 rebounds 31
20 assists 13

In een goed gevuld Martiniplaza (3085 toeschouwers) heeft Donar haar publiek getrakteerd op een uitstekende EuropeCup wedstrijd tegen Phoenix Brussels. Donar won in een wedstrijd die van het begin tot het eind spannend was uiteindelijk zeer verdiend met 75-63.

Het team van coach Erik Braal begon de wedstrijd zeer goed en stond in zeer korte tijd met 9-0 voor, pas daarna wisten de Belgen de eerste score te maken. De tegenstander kwam vervolgens beter in de wedstrijd en het was vooral de sterk gebouwde Amerikaan Jonathan Hendy L. Augustin-Fairell die onder het bord haast niet te stoppen was in die fase van de wedstrijd. Maar Donar had echter Donte Thomas die vanavond een geweldige wedstrijd speelde. Het was ook de avond van het debuut van Donars nieuwste aanwinst Vernon Taylor. En hij liet zich meteen gelden, een minuut nadat hij was ingevallen gooide hij meteen zijn eerste tweepuntspoging raak en zette Donar op een 21-14 voorsprong. Toch werd het eerste kwart afgesloten met slechts 21-19.

Ook in het tweede kwart waren de krachtsverschillen niet heel groot, maar wist Donar wel de voorsprong nog iets uit te bouwen naar 38-33. Opvallend was het om te zien hoe Vernon Taylor zich meteen thuis voelde in Martiniplaza door het publiek met een big smile en armgebaren op te jutten. De Groninger fans konden dit zichtbaar waarderen. In het derde kwart zorgden de Belgen er voor dat de Groninger fans even gingen twijfelen of het wel goed zou komen vanavond door zowel bij 38-38 als 42-42 langszij te komen. Maar daarna was het vooral weer Donte Thomas die een paar fraaie layups maakte en bij één van de weinige rake drietjes van Donar vanavond, raak geschoten door Matt McCarthy, ontplofte Martiniplaza even en kwam op 65-54, er was nu een behoorlijk gat geslagen. Het laatste kwart was niet echt fraai meer, maar wel enorm spannend. Donar liet de Belgen niet meer dichterbij komen en boekte zo de eerste thuiszege in de poulefase.

Absolute uitblinker en topscorer van de avond was Donte Thomas die maar liefst 26 punten wist te noteren. Carrington Love (12 punten) en Hammink (10 punten) haalden ook de dubbele cijfers. Een belangrijk teamaandeel had ook Thomas Koenis die tot 9 punten kwam, maar daarnaast ook de meeste rebounds (11) en meeste assists (7) achter zijn naam had staan. Donar kan zich nu gaan opmaken voor drie uitwedstrijden achter elkaar in de Fiba EuropeCup. Te beginnen volgende week woensdag uit in Izmir, Turkije, tegen het favoriet geachte Pinar Karsiyaka.

Een uitgebreider verslag van de wedstrijd van vanavond kunt u hier vinden. De stats van de wedstrijd kunt u hier bekijken.

 

Volgende wedstrijd:     Zaterdag 26 oktober, Kalverdijkje, Leeuwarden, 20.00 uur                    Aris Leeuwarden – Donar Groningen

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS