Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 25 12 18 22
Uit 21 21 13 15
7
7
-
7
0
thuis uit
77 punten 70
19 fouten 17
12 steals 4
37 rebounds 32
18 assists 17

Donar moest de punten in Zwolle laten op de zondagmiddag. De blauwvingers wisten het Groningse gevaar vanaf het derde kwart effectief weg te nemen en konden met 77-70 het Landstede sportcentrum verlaten.

De wedstrijd werd gespeeld zonder de Zwolse hoofdcoach Herman van de Belt (ziek), maar de gastheren konden blijkbaar prima zonder. De eerste helft was interessant en spannend. Het voornaamste Groningse wapen uit voorbije wedstrijden, Matt Williams jr., werd door Sherron Dorsey-Walker geheel aan banden gelegd en dus moesten de mannen van coach Braal met een andere oplossing komen. Ondanks het lage driepuntspercentage van Donar hielden beide teams elkaar aardig in evenwicht. Beide legden verdedigend de lat hoog en beide kozen vooral voor inside oplossingen. Na een ruststand van 37-42 in Gronings voordeel, liepen de gasten na de thee nog iets verder uit, namelijk tot een 10-punts marge. Het leek even alsof Donar de wedstrijd in z’n voordeel zou beslissen, maar dat bleek te vroeg gejuicht, want de Hammers kropen langzaam dichterbij en wonnen het derde kwart toch nog.

Nu was de beurt aan de thuisploeg, want bij Donar wilde er in het slotkwart geen bal meer vallen. De Zwolse defensie was oppermachtig en dus duurde het tot de slotminuten eer het netje weer wilde bollen na een Donar-score. Het offensief was echter niet overtuigend genoeg en Zwolle kon gaan feestvieren. Donar likt intussen de wonden en heeft een week de tijd om de slagorde te herstellen.

Statistieken zijn hier beschikbaar.

Na afloop sprak Donar TV met Rienk Mast, die even op bezoek is in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS