Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 32 31 22 17
Uit 15 25 25 28
1
0
2
-
9
3
thuis uit
102 punten 93
22 fouten 25
10 steals 5
26 rebounds 37
24 assists 21

Donar speelde de eerste uitwedstrijd vanavond tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball in Topsportcentrum Rotterdam en leed meteen de eerste nederlaag van het seizoen. Het team van coach Van Helfteren had dit keer een vrijwel complete en fitte selectie en kwam heel anders voor de dag als in de voorbereiding, waarin ze volledig kansloos waren tegen Donar.

Het weinige publiek zag vooral in de eerste helft een wervelende voorstelling van de Rotterdammers en Donar was volledig niet bij de les. Voornamelijk door toedoen van Jeroen van de List en de Amerikanen Snider en Woods schoten ze er vrolijk op los en werden ze zeer zwak verdedigd door het team van Donar. Dit leidde maar liefst tot een 63-40 ruststand. Een ongekend hoge score.

Na de pauze probeerde Donar meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar dat lukte nauwelijks, na elke score van Donar volgde meteen weer een score van de Rotterdammers en bleef de voorsprong gehandhaafd. In deze fase van de wedstrijd was het voornamelijk Donte Thomas van Donar die inside goede scores maakte. Al ruim voor het eind van het derde kwart had Shane Hammink een technische fout en daarmee ook zijn vijfde fout te pakken en moest de rest van de wedstrijd aan de kant blijven. Na het derde kwart stond het 85-65.

In het laatste kwart lieten enkele spelers van Donar eindelijk iets van hun kunnen zien, maar de inhaalrace was te laat. Feyenoord sleepte de overwinning zeer verdiend uit het vuur en boekte daarmee een knappe zege. De Rotterdammers lieten zien dat ook zij een leuke rol willen spelen dit seizoen, Donar weet dat er nog veel werk aan de winkel is om elke wedstrijd een constant goede prestatie te kunnen leveren. Aanstaande zondag wacht meteen de volgende zware uitwedstrijd tegen landskampioen Zwolle. Een mooie gelegenheid voor het team om zich weer van haar goede kant te laten zien.

Een uitgebreider verslag kunt u hier vinden, voor statistieken kunt u hier terecht.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS