Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 15 26 12 23
Uit 7 23 20 16
7
6
-
6
6
thuis uit
76 punten 66
22 fouten 20
5 steals 6
37 rebounds 30
10 assists 11

Donar neemt revanche op zichzelf. Zo kon de wedstrijd van vrijdagavond tegen SL Benfica wel worden omschreven. Na het echec van dinsdag moesten de Groningers met 31 punten verschil of meer winnen, hetgeen natuurlijk een bijna onmogelijke opgave was.

De Portugezen lieten zeker zien dat ze niet zomaar gewonnen hadden. Ook vandaag was het begin van Donar-zijde stroef te noemen. Pas na enkele minuten konden de ca 3500 toeschouwers gaan zitten, maar toen leek de beer dan ook los en met strak verdedigen wist de thuisploeg de eerste van de vier gewenste 8-punts kwarten bijschrijven. Dat viel natuurlijk moeilijk vol te houden. Het tweede kwart werd echter tóch winnend afgesloten (41-30 bij rust).

Na de thee kwam er wat zand in de Groningse motor. De ploeg van coach Braal had de grootste moeite om tot scoren te komen en Benfica kwam terug in de wedstrijd. Het publiek bleef de thuisploeg steunen, ook al was het idee van de Champions League al lang uit zicht verdwenen. Daardoor werd het toch nog een sfeervol laatste kwart, waarin Donar in elk geval deze ontmoeting keurig over de streep wist te trekken. En dat was eigenlijk al pure winst.

Donar mag nu verder in de FIBA Europe Cup, in een groep met Basic-Fit Brussels, Spirou Charleroi en de winnaar van Boras Basket vs Pinar Karsiyaka.

Een alternatief verslag is hier beschikbaar.

De statistieken vindt u hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS