Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 23 20 23 23
Uit 12 8 11 11
8
9
-
4
2
thuis uit
89 punten 42
18 fouten 15
19 steals 6
36 rebounds 27
29 assists 8

Tegen een zwaar gehavend Feyenoord basketbal (v.d. List, Kok en de nieuwe Amerikaan ontbraken) kende Donar op volle sterkte weinig moeite met de Rotterdamse tegenstander. Al snel werd er een voorsprong genomen en die werd gestaag uitgebouwd, vooral dankzij een goede verdediging.

Ook aanvallend kwam de vernieuwde selectie van coach Braal bij vlagen goed door en er viel dan ook wel iets te genieten. De slimme fakes en passjes van Carrington Love bijvoorbeeld waren soms oogstrelend, evenals het fanatieke fysieke spel van Donte Thomas. Matt Williams liet zien dat ie makkelijk scoort (18) maar ook weet waar zijn medespelers staan (6ast). Ook het samenspel van de jeugdspelers in de slotfase mocht er zijn en zorgde ervoor dat alle spelers op het scorebord terechtkwamen.

Natuurlijk was het resultaat niet alleszeggend vanwege de tegenstand. Coach Braal wees erop dat Feyenoord op sterkte een heel ander team gaat zijn. Dit in het achterhoofd houdend gaan de spelers op reis naar Aarhus, waar aanstaande zaterdag de Bronze Medal Game wordt gespeeld tegen Bakken Bears. Aansluitend wordt dan maandag geoefend tegen EWE Baskets Oldenburg. Dat zijn de door de coaching staff gewenste opponenten in de oefencampagne, want alleen van het overwinnen van moeilijkheden wordt het team beter.

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS