Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 30 15 12 28
Uit 13 16 7 17
8
5
-
5
3
thuis uit
85 punten 53
19 fouten 16
8 steals 6
46 rebounds 22
21 assists 11

Donar ging flink onderuit in Zwolle. Landstede basketbal heeft nu nog één zege nodig voor het kampioenschap.

Het begin was zoals we in deze serie gewend waren: een thuisploeg die makkelijk scoort en een Donar dat grote moeite heeft om de basket te vinden. Met 30 punten tegen in het eerste kwart was het helder waar gerepareerd moest worden en dat deed de ploeg van Braal dan ook. Met 1 puntje verschil ging het tweede kwart naar Donar, maar het flinke aantal balverlies was wel zorgelijk.

Met een weer enigszins herstelde Thomas Koenis en een behoorlijk spelende Grant Sitton  waren de positieve punten echter wel zo ongeveer genoemd, want hoewel Landstede er in het derde kwart slechts 12 puntjes in gooide, kwamen de gasten niet verder dan 7. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en Donar drong niet meer aan.

De thuisploeg kreeg aldus de gelegenheid nog wat show te maken en iedereen z’n puntjes te laten meepakken.

Aanstaande zaterdag om 16:00 uur heeft Donar in MartiniPlaza de kans om de serie weer in evenwicht te brengen.

Meer verslag en stats vindt u hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS