Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 13 17 11 12
Uit 19 15 16 12
5
3
-
6
2
thuis uit
53 punten 62
21 fouten 15
2 steals 4
34 rebounds 50
7 assists 5

Donar moest toestaan dat een scherp spelend Landstede basketbal langszij kwam in de finale om het landskampioenschap. De Zwolse gasten lieten er geen gras over groeien en namen direct het initiatief. De coaches hadden hun huiswerk gedaan en dat zorgde vooral voor een verdedigend duel. Landstede slaagde erin om de Groningse aanval flink onder druk te zetten. Ondanks dat kregen de mannen van coach Braal voldoende open schoten, zeker vanachter de driepuntslijn, maar ze wisten die niet te verzilveren. Ook aan de vrijeworplijn was de thuisploeg niet al te succesvol.

Donar liep derhalve de hele wedstrijd enigszins achter de feiten aan en kon ondanks zware inspanningen het gat bijna, maar niet helemaal dichten. Aan Zwolse zijde maakte Kayel Locke met een double-double (12/12) een prima indruk, terwijl bij Donar Shane Hammink, Rienk Mast en Drago Pasalic helemaal niet tot scoren kwamen en Grant Sitton aan de kant bleef. Een ongebruikelijke scoreverdeling derhalve. Ook opvallend waren de 7, resp. 5 assists die beide team wisten te produceren, een aardige indicatie voor het karakter van de wedstrijd.

In het verslag van de DBL vindt u tevens de statistieken van de wedstrijd.

Donar TV sprak met enkele aanwezigen.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS