Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 18 19 11 21
Uit 13 17 17 25
6
9
-
7
2
thuis uit
69 punten 72
15 fouten 18
8 steals 9
38 rebounds 37
13 assists 10

Donar had geen gemakkelijke avond in Zwolle in game 1 van de finale van de play-offs. Beide teams maakten er een gevecht van, waardoor de wedstrijd spannend, maar niet mooi was.

Landstede startte sterk en bracht vooral Noah Dahlman in stelling, of liever gezegd, dat deed de slimme speler vaak ook zelf middels rebounds. De Donar aanvallen resulteerden vaak in open drietjes, die echter niet werden verzilverd.

De thuisploeg liep langzaam bij de gasten weg, maar Donar toonde veerkracht en kwam in het tweede kwart zelfs voor.

De strakke defensie van Zwolle bezorgde Donar echter de nodige hoofdbrekens. Dat uitte zich ook in wat begrijpelijke frustraties op veld en bank. Na een maximale 11-punts voorsprong voor Landstede kantelde de partij echter volledig. In één streep liep Donar weg naar 6 punten voorsprong onder aanvoering van onder andere Teddy Gipson, Lance Jeter en Thomas Koenis. Maar in hetzelfde kwart nog viel het muntje opeens weer de andere kant op. Met zes verschil voor Zwolle ging de slotfase in.

Pas in de slotminuut konden de mannen van coach Braal weer het hoogste cijfer op het scorebord laten tonen en dat lieten de ervaren spelers zich niet meer afnemen.

Het was een fel en hard duel, waarin het Donar niet altijd meezat. Des te knapper dat de Groningers de eerste slag konden slaan in het hol van de leeuw.

Statistieken van de wedstrijd en een aanvullend verslag vindt u hier.

Donar TV was er ook en trof een oude bekende.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS