Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 19 14 14 16
Uit 15 17 26 35
6
3
-
9
3
thuis uit
63 punten 93
16 fouten 22
7 steals 6
32 rebounds 39
12 assists 22

Donar startte met Grant Sitton in plaats van Rienk Mast, omdat die laatste natuurlijk wat later aanwezig was in verband met zijn examens. Aan Leidse kant ontbrak Mohammed Kherrazi wegens een schorsing. Vertrouwd beeld: Leiden begint sterk aan de wedstrijd, met veel energie, maar niet altijd even trefzeker. Tussenstand halverwege 12-6.

Donar leek er in het tweede kwart niet zenuwachtig van te worden dat Leiden steeds op voorsprong bleef, vooral door toedoen van Maurice Watson. Lange tijd bleef het verschil rond de 6 punten schommelen (met een uitschieter naar 9) en beide teams hadden moeite om tot scoren te komen dankzij sterk defensief werk. Donar kwam een paar keer door met goede inside aanvallen en wist het verschil te reduceren tot 33-32 bij rust.

Direct na de thee plaatste Donar een kleine run waardoor het met 6 voor komt. Dat werd later zelfs 11, omdat ZZ alleen nog uit de break kon scoren maar het verder tegen de stugge Groningse verdediging moest afleggen.

In het slotkwart was het kaarsje bij ZZ Leiden duidelijk opgebrand. De energie was bij de meeste spelers óp en Donar kon uitlopen naar een enorme overwinning (63-93).

Daarmee wint Donar de halve finaleserie met 0-3 en plaatst zich als eerste voor de finale tegen Landstede basketbal óf Hew Heroes basketbal.

De eerste ontmoeting in MartiniPlaza zal zijn op 23 mei. De kaartverkoop is inmiddels gestart!

Meer lezen? Dat kan hier. Statistieken kunt u hier vinden.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS