Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 30 17 10 19
Uit 22 17 22 16
7
6
-
7
7
thuis uit
76 punten 77
18 fouten 21
11 steals 11
37 rebounds 34
16 assists 18

Zoals elke wedstrijd dit seizoen tussen ZZ Leiden en Donar was ook dit een uitermate spannende wedstrijd. En gelukkig waren het dit keer de supporters van Donar die na het eindsignaal konden juichen 76-77. Donar heeft zichzelf hiermee een prima dienst bewezen en het thuisvoordeel in de best of five serie teruggepakt, voor zover dat tussen deze twee teams dit seizoen iets uitmaakt. Maar een goeie steun is het toch !

Donar begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel met 4-9 voor, maar daarna ging het heel langzaam mis, Leiden kreeg alle gelegenheid om punt na punt raak te schieten, waardoor het eerste kwart met 30-22 werd afgesloten. Leiden wist de voorsprong nog verder uit te bouwen naar maximaal 17 punten. Echter verder liet Donar het niet komen en bracht de marge weer terug tot acht punten verschil met rust 47-39.

Na de pauze stond er een ander Donar in het veld en toonde het team zeer veel karakter. Bij Leiden lukt niet veel meer en Donar wist de achterstand om te zetten in een voorsprong dankzij onder andere verre driepunters van Jeter, Slagter en Cunningham. Donar won het kwart met 22-10 en stond opeens voor met 57-61.

Het vierde kwart liet echter toch weer een wisselvallig Donar zien en leek de wedstrijd alsnog uit handen te glippen. Vlak voor tijd had Leiden weer een 74-68 voorsprong. Maar dan is daar toch altijd weer Arvin Slagter die de klasse heeft om er te staan als het moet. Hij scoorde acht punten op rij en miste helaas een bonus vrije worp 74-76. Acht seconden voor tijd kreeg Leiden 2 vrije worpen en Watson benutte ze beide 76-76. Nog 8.1 seconden te gaan en Donar nam de bal op de eigen achterlijn in na een genomen time-out. Gipson penetreert op snelheid naar de basket van Leiden en krijgt een fout mee en mag 2 vrije worpen nemen met nog 2,6 seconden te gaan. Hij benut de eerste 76-77 en mist de tweede. Gelukkig is het Slagter die de rebound pakt en daarmee het team uit Groningen een 1-0 voorsprong in de halve finale van de play-offs bezorgd.

Een uitgebreider verslag kunt u hier vinden en de statistieken zijn hier te raadplegen.

Over twee dagen staat de volgende clash tussen de teams uit Groningen en Leiden alweer op het programma. In een ongetwijfeld bomvol Martiniplaza mag Donar proberen zichzelf in een nog riantere positie te plaatsen om de finale te halen. Elke wedstrijd is een strijd van begin tot het eind en de spelers van Donar kunnen uw steun uitermate goed gebruiken. De kaartverkoop is online, er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar.

Aanvang zoals altijd 19.30 uur !

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS