Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 17 24 14 14
Uit 15 24 20 16
6
9
-
7
5
thuis uit
69 punten 75
22 fouten 15
4 steals 6
31 rebounds 41
13 assists 12

Donar heeft vanavond gedaan wat het moest doen in Den Helder, geen onnodige averij oplopen en de halve finale halen. Maar gemakkelijk ging het niet. Afgelopen dinsdagavond in  Martiniplaza gaf de ploeg uit Den Helder niet thuis en verloor het maar liefst met 50 punten verschil. Maar vanavond in de eigen sporthal aan de Sportlaan wilden ze het onze mannen niet cadeau geven.

Het eerste kwart werd zowaar gewonnen door het team van coach Peter van Noord en ook halverwege leidden ze nog met 41-39. Nimmer had één van beide teams een ruime voorsprong en het kostte Donar zeer veel moeite om eindelijk iets afstand te nemen, na het derde kwart was er toch een klein gaatje geslagen en stond het 55-59. Nog gaf Den Helder niet op en bleef het tot het eind toe spannend. Dat Donar de wedstrijd wist te winnen, was mede de verdienste van Shane Hammink die op de juiste momenten enkele scores wist te maken en daarmee ook topscorer werd met 17 punten. Onze lange mannen Rienk en Thomas wisten ook in de dubbele cijfers te komen en hadden elk 11 punten. Bij Den Helder kwam vrijwel de gehele productie op naam van drie spelers Laurent (23), Williams (10) en Van Vliet (16) waren daarvoor verantwoordelijk. De einduitslag werd uiteindelijk 69-75.

Een uitgebreider verslag kunt u hier vinden en de statistieken zijn hier te raadplegen.

De halve finale is bereikt en nu mogen onze spelers laten zien of ze echt in staat zijn om de landstitel te verdedigen. ZZ Leiden zal in een best of five aan de kant gezet moeten worden en dat zal een zeer zware opgave zijn, ook omdat we geen thuisvoordeel hebben. Donderdagavond a.s. mag Donar eerst in de Vijf Meihal aan de bak en zaterdagavond 11 mei zal de eerstvolgende thuiswedstrijd zijn.

De kaartverkoop is inmiddels online en haast u , want dit zijn natuurlijk de wedstrijden waar het echt om gaat. De spelers kunnen altijd net iets meer in een kolkend Martiniplaza.

Aanvang zoals altijd 19.30 uur.  Tot dan !

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS