Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 23 27 18 33
Uit 11 11 24 11
1
0
1
-
5
7
thuis uit
101 punten 57
15 fouten 16
9 steals 3
41 rebounds 36
23 assists 13

Donar heeft zondagmiddag geen kind gehad aan Apollo Amsterdam. Ook zonder de vader geworden Thomas Koenis deelden de Groningers een pak rammel uit aan de Amsterdammers. Bij rust was het al 50-22 voor Donar, dat uiteindelijk met 101-57 won.

De laatste reguliere competitiewedstrijd van Donar dit seizoen in MartiniPlaza is tegen Apollo Amsterdam. Voor zowel Donar als Apollo Amsterdam is de tegenstander in de eerste ronde van de play-offs al bekend. Een wedstrijd om vooral warm te draaien voor de play-offs die aankomende dinsdag gaan beginnen.

Aan de zijde van Donar ontbreekt Thomas Koenis vanwege de geboorte van zijn zoon. Donar zou zonder de lange man normaal gesproken ook niet veel problemen moeten hebben met Apollo Amsterdam. Het duurt ongeveer 3:30 minuut en de ban is gebroken. Tot die tijd loopt Apollo gelijk op met Donar, waarbij Amsterdammer Aron Royé de score opent. Als Lance Jeter zijn eerste driepunter binnenschiet, is het 7-6 en is de voorsprong voor de bezoekers verdwenen. Donar zet vervolgens een run neer van 12-0 en het is 21-11. Dankzij een score van Grant Sitton eindigt het kwart bij 23-11.

De ban is gebroken en het is duidelijk dat de ploegen niet aan elkaar gewaagd zijn. In het tweede kwart is het Rienk Mast die opvalt met scores en een mooie dunk. De jongeling maakt voor de rust de helft van zijn in totaal 22 punten. Opvallend momentje is de driepunter van Shane Hammink in dat tweede kwart. De speler die vooral graag naar binnen gaat, maakt een verre bal. Het is dan 48-22 en met nog een score erbij begint de rust bij 50-22.

In het derde kwart beleeft Apollo een opleving. Onder leiding van Dimeo van der Horst zijn de mannen van Apollo Amsterdam zelfs in staat om het kwart te winnen. Maar echt dichterbij komen ze niet meer. Na drie kwarten basketbal is het 68-46 en is het duidelijk dat Donar de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie gaat winnen.

Het publiek wordt het meest vermaakt in het laatste kwart. Donar gaat even los en vooral Hammink laat zich zien. Een paar enorme denderdunks en fantastische drives zorgen voor het nodige applaus. Een kleine drie minuten voor het eind komt ook Tim Hoeve in het veld. De enige punten van de jeugdspeler komen door zijn driepunter in de buzzer. Maar doordat deze bal valt eindigt Donar met een score over de 100 punten.

Topscorer in deze wedstrijd die met 101-57 wordt gewonnen is Rienk Mast gevolgd door Shane Hammink. Royé en Matthew van Tongeren zijn het meest productief voor de tegenstander. Voor Donar starten de play-offs op dinsdag tegen de Den Helder Suns. Apollo Amsterdam mag op bezoek bij Den Bosch voor de kwartfinales.

(Bron: www.DBL.nl)

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS