Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 18 13 15 25
Uit 14 19 17 23
7
1
-
7
3
thuis uit
71 punten 73
18 fouten 20
7 steals 15
52 rebounds 36
14 assists 20

Na een miraculeuze ontsnapping in de reguliere speeltijd bracht de overtime de beslissing. Daarin was Zorg en Zekerheid Leiden nèt even beter: 71-73.

Donar begon sterk aan de wedstrijd. Vrijwel de hele eerste periode stond de thuisploeg op voorsprong en het leek alsof Donar het antwoord op de Leidse defensie had gevonden: driepunters. Waar ZZ Leiden consequent de open man inside zocht, nam Donar over de hele partij maar liefst 39 schoten vanachter de lijn.

Toen in het derde kwart Leiden echt ten onder dreigde te gaan, herstelden de mannen van coach Franke zich uiterst vaardig. Van 10 punten verschil in het voordeel van de thuisploeg, liep ZZ in vijf minuten naar 4 in het voordeel van de gasten.

Daarna waren het de mannen van Braal die moeite hadden om aan te haken. Leiden kwam in het ritme en leek met nog 2 minuten op de klok de wedstrijd in het slot te gooien, maar Donar rechtte nog eenmaal de rug en kwam dankzij een hele rare aanval en een misser, gevolgd door een aanvallende rebound van Thomas Koenis op gelijke hoogte.

De overtime was voor Leiden, dat in MVP Darius Thompson zijn beste man had. Leiden is door deze winst en het verlies van Landstede in Den Bosch verzekerd van de eerste plaats. Wanneer Donar de eerste ronde play-offs overleeft, zal ZZ Leiden daardoor wederom de tegenstander zijn.

Over de hele wedstrijd gezien leek ZZ Leiden wat gretiger en daardoor leed Donar teveel balverlies (24). Dat het toch nog zo’n close game was laat zien dat er toch wel iets te halen valt wanneer de minpunten worden weggepoetst.

Statistieken kunt u hier vinden en een verslag van de ontmoeting is hier te vinden.

De actuele aflevering van Donar TV staat hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS