Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 28 24 17 27
Uit 20 21 14 8
9
6
-
6
3
thuis uit
96 punten 63
20 fouten 22
11 steals 6
38 rebounds 29
26 assists 14

Donar is vanavond de gehele wedstrijd niet in de problemen geweest. In het begin van de wedstrijd wist Den Helder Suns telkens aan te haken als Donar een kleine voorsprong nam, maar kon het niet voorkomen dat het eerste kwart toch aan de Groningers toebehoorde, 28-20. Daarna liep Donar ver uit tot zelfs 20/21 punten, maar liet het de Suns net zo snel weer terug komen in de wedstrijd en bleef de ruststand uiteindelijk beperkt tot 52-41. Opvallend was dat Donar in één helft al tien driepunters had weten te maken tegen een hoog scoringspercentage van 66,6 procent. Daar kwamen er na de rust “slechts” drie bij.

Ook het derde kwart nam Donar een ruime voorsprong van 18 punten, maar in no time wist Den Helder wéér dichterbij te komen en de achterstand te verkleinen tot 7 punten, vooral door toedoen van Leon Williams die het even op zijn heupen kreeg. In het laatste gedeelte van de wedstrijd lieten de mannen van Erik Braal echter zien wat ze in huis hebben, Den Helder werd finaal weggespeeld naar een toch nog zeer ruime nederlaag. Het publiek kreeg wat hoogstandjes te zien, een mooie dunk van Hammink, een prachtige bal van Mast die een verre pass in één keer “doortipte” naar Pasalic die fraai scoorde en Jeter strooide nog met een paar fenomenale passjes zoals hij dat kan, die helaas niet altijd werden afgemaakt. De eindstand werd 96-63.

Opvallende spelers bij Donar waren Pasalic (17 punten, 7 rebounds), Jeter (13 punten. 8 assists) en toch ook weer een uitstekende Mast (12 punten, 6 rebounds).

Een uitgebreider verslag van de wedstrijd kunt u hier vinden. De statistieken zijn hier te bekijken.

Volgende week donderdag, 25 april, speelt Donar weer een thuiswedstrijd, opnieuw zal ZZ Leiden de tegenstander zijn. De derde keer in drie weken tijd. Voor Donar is het hoofdzaak om goede play-offs vorm te krijgen en Leiden zal de eerste plek op de ranglijst willen verdedigen. Genoeg reden om een aantrekkelijke wedstrijd te kunnen zien in Martiniplaza ! Aanvang 19.30 uur

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS