Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 23 16 17 20
Uit 17 20 30 14
7
6
-
8
1
thuis uit
76 punten 81
8 fouten 12
6 steals 12
43 rebounds 29
16 assists 21

Donar kon een desastreus derde kwart aan het eind net niet meer goed maken en moest dit keer de meerdere erkennen in Zorg en Zekerheid Leiden (76-81).

Donar ging prima van start en nam het initiatief door goede defensieve acties, gevolgd door makkelijke punten in de break. ZZ Leiden kwam echter al vlot dichterbij en maakte er een wedstrijd van (23-22). De ruststand en de mooie aanvallende acties die meermaals door de thuisploeg werden getoond, gaf vertrouwen voor de tweede helft.

Die verwachting kwam echter helemaal niet uit. Donar leek ongeconcentreerd aan het derde kwart te beginnen of misschien was het de aangescherpte defensie van Leiden. Hoe dan ook: er ontstond een verschil dat alleen maar opliep door vreemd balverlies aan de zijde van de Groningers. Leiden profiteerde zoals we dat van hen gewend zijn. Symptomatisch was misschien wel een gemiste denderdunk van Thomas Koenis na een prachtige fast break, onmiddellijk beantwoord met een droge driepunter aan de andere kant.

ZZ leek af te stevenen op een dikke overwinning (56-72), maar Donar gaf niet op en benutte onder leiding van Arvin Slagter een fase van droogte aan Leidse zijde door terug te komen tot een gelijke stand. Waar vorige week Donar het hoofd koel hield, was het dit keer aan de gasten om slim met de bal om te gaan en de punten mee te nemen de bus in.

Voor meer verslag klikt u hier en statistieken zijn hier te vinden.

Donar TV vindt u op https://www.donar.nl/entertainment/donar-tv/

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS