Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 28 25 21 27
Uit 22 28 16 30
1
0
1
-
9
6
thuis uit
101 punten 96
18 fouten 23
8 steals 5
29 rebounds 36
17 assists 19

Voor de vierde keer dit seizoen was Donar niet opgewassen tegen Landstede Basketbal en leed daarmee ook al de vierde competitie nederlaag op rij.

Alleen in het begin van de wedstrijd hebben de Groningers even voor gestaan, verder moesten ze de gehele wedstrijd tegen een achterstand op boksen. Telkens als het leek dat Donar een voorsprong kon nemen, wisten de Zwollenaren toch weer een gaatje te slaan, wat uiteindelijk resulteerde in een 101-96 eindstand, de laatste score van Slagter viel nog net in de zoemer.

Daar waar de scores van Donar flink verdeeld waren over het gehele team, was dat bij de Zwollenaren een ander verhaal: Dorsey Walker 33, Kajami-Keane 22 en Schaftenaar 25 haden het vizier op zeer scherp staan. Vooral het 3-puntsgeweld was Donar te machtig, de ploeg uit Zwolle schoot 16 op 28, waarvan 15 op het conto van dit drietal.

Gezegd moet worden dat Donar nimmer het hoofd in de schoot wierp, maar bleef knokken voor een goed resultaat, maar net als in de voorgaande wedstrijden lukte het niet om een vroeg opgelopen achterstand om te zetten in een overwinning. Topscorers aan de kant van Donar waren Sitton en Mast met elk 15 punten.

Een uitgebreider verslag van de wedstrijd kunt u hier vinden. De statistieken zijn hier terug te vinden.

Dinsdagavond kunnen onze mannen weer aan de bak. Dan wacht opnieuw een zware uitwedstrijd. Ongenaakbare koploper ZZ Leiden zal verslagen moeten worden, wil Donar weer wat zelfvertrouwen opdoen. Dat dat kan hebben ze een paar weken geleden laten zien toen er nipt gewonnen werd. Aanvang van de wedstrijd in de Vijf Meihal is 20.30 uur.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS