Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 13 13 24 19
Uit 10 18 10 25
6
9
-
6
3
thuis uit
69 punten 63
15 fouten 14
12 steals 9
39 rebounds 38
17 assists 13

In een zeer teleurstellende wedstrijd heeft Donar in Den Bosch opnieuw een nederlaag moeten incasseren. Donar speelde zoals ze bijna het hele seizoen al spelen, zeer wisselvallig.

Het eerste kwart was van beide kanten uitermate rommelig en slordig en dat zorgde voor een zeer lage kwartstand, 13-10 in het voordeel van New Heroes Dem Bosch. Het tweede kwart had Donar zijn zaakjes iets beter voor elkaar en voornamelijk een in dat kwart zeer sterk spelende Cunningham zorgde er voor dat Donar uiteindelijk met een voorsprong van 2 punten mocht gaan rusten 26-28.

Het derde kwart was het echter weer niet best wat Donar liet zien. Ook 2 snelle time-outs achter elkaar genomen door coach Braal konden het tij niet keren. De Bosschenaren profiteerden er uitstekend van en namen een ruime voorsprong waarmee ze aan het laatste kwart konden gaan beginnen 50-38.

Net als in de thuiswedstrijd tegen Dutch Windmills moest Donar weer aan een inhaalrace gaan beginnen. De tot dan toe onzichtbare Jeter kreeg het opeens op zijn heupen en begon ballen raak te gooien. Ook Gipson deed een duit in het zakje en Donar kwam terug in de wedstrijd 61-60. Maar ook nu kon Donar niet doorstoten en speelde zichzelf weer uit de wedstrijd door domme fouten. New Heroes speelde de wedstrijd slim uit en mag nu zelfs nog gaan hopen op de tweede plek op de ranglijst. Eindstand 69-63

Een uitgebreider verslag van de wedstrijd kunt u hier vinden. De statistieken zijn eveneens terug te vinden.

Zaterdag a.s. alweer moet Donar de neerwaartse spiraal zien te doorbreken. Makkelijk zal dat niet zijn. In Landstede sportcentrum moet Donar daarvoor Landstede Basketbal zien te verslaan, iets wat Donar dit seizoen nog niet gelukt is. Genoeg motivatie dus om daar verandering in te brengen. Aanvang van de wedstrijd in Zwolle is 19.30 uur.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS