Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 16 11 25 16
Uit 23 26 8 12
6
8
-
6
9
thuis uit
68 punten 69
20 fouten 12
6 steals 7
51 rebounds 39
17 assists 11

De wedstrijd met twee gezichten eindigde na een spannende slotfase in een 68-69 overwinning voor Dutch Windmills.

Donar begon aardig aan de ontmoeting, maar al na korte tijd leek het erop dat een herhaling van de vorige wedstrijd tussen beide teams aanstaande was. Donar werd zelfs bijna gedubbeld en stond een mijl achter bij rust (27-49). De thuisploeg lees veel balverlies en liet zich bovendien uit het ritme halen door het arbitrale optreden. De Dordtenaren daarentegen speelden zoals we dat van ze gewend zijn: run-and-gun waar mogelijk en met veel snelheid en atletisch  vermogen. De gasten kleunden er domweg in en dat had regelmatig succes.

Het derde kwart gaf een heel ander beeld. Blijkbaar was de juiste intensiteit gevonden en Donar stond geweldig te verdedigen. Een 25-8 kwart was het resultaat, maar het publiek, dat wat stil geworden was door de slechte eerste helft, durfde er nog niet voluit achter te gaan staan.

Het slotbedrijf was een echte wedstrijd, met de nodige vergissingen en missers, maar met hoge intensiteit. Het kwam aan op de slotseconden, waar Windmills nog wist te scoren met 10 seconden te gaan en Donar in de persoon van Teddy Gipson het netje niet meer wist te vinden. Daarmee zou je kunnen zeggen dat Dutch Windmills revanche nam voor het eerste duel tussen beide teams, dat in de slotseconden door Donar werd gewonnen.

De doorslag zal worden gegeven in de volgende thuiswedstrijd, die ook tegen deze tegenstander zal zijn op zaterdag 13 april.

 

Meer verslag, statistieken en Donar TV.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS