Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 19 20 11 11
Uit 25 15 19 17
6
1
-
7
6
thuis uit
61 punten 76
15 fouten 13
7 steals 6
38 rebounds 39
11 assists 15

Donar liet zich de kaas van het brood eten en verloor voor de tweede maal dit seizoen van Aris: 61-76.

Voor een uitverkocht huis gingen de gasten als een raket van start. Vooral Darian Anderson was een plaag voor de Groningers. Voeg daarbij de 4 op 4 driepunters van Craig O en de 25 punten tegen aan het eind van het eerste kwart waren verklaard. Het was dan ook de verwachting van het thuispubliek dat Donar het gas erop zou gooien en dat gebeurde in zekere mate ook. Met veel inspanning wist men het verschil te reduceren tot 1 puntje bij rust.

Na een enerverend pauzespel had er een enerverende tweede helft moeten volgen. Niets was minder waar. Nog maar één oprisping halverwege het derde kwart was er te melden en daarna was het gebeurd. Donar was onmachtig tegen de prima Friese zoneverdediging en vooral Anderson leek vleugeltjes te hebben gekregen en eindigde met 23 punten, 8 rebounds en 6 assists. Een uitstekende prestatie van Aris en Donar mag de wonden gaan likken in afwachting van de volgende tegenstander Dutch Windmilss, aanstaande woensdag in MartiniPlaza.

Meer lezen kan ook en statistieken zijn hier te vinden. Er is ook een nieuwe Donar TV.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS