Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 17 19 9 15
Uit 18 25 26 9
6
0
-
7
8
thuis uit
60 punten 78
fouten
steals
rebounds

Donar heeft vanavond gedaan wat het moest doen in de uitwedstrijd tegen BAL, namelijk een overwinning mee terug nemen naar Groningen. De uiteindelijke eindstand was 60-78.

De Groningers begonnen vrij moeizaam aan de wedstrijd en konden pas vlak voor het eind van het eerste kwart op voorsprong komen. Ook het tweede kwart bood BAL goed tegenpartij en dat zorgde ervoor dat Donar slechts met een kleine voorsprong kon gaan rusten; 36-43.

Na de pauze werd er toch even uit een ander vaatje getapt en werden de Limburgers onder de voet gelopen. Het verschil in de wedstrijd werd gemaakt, het derde kwart werd door Donar met 9-26 gewonnen. Daarmee was de wedstrijd in feite beslist, BAL kwam nog wel wat dichterbij, maar kon niet voorkomen dat de overwinning naar Donar ging. Uitblinker aan Donarzijde was toch weer Teddy Gipson, die al een aantal wedstrijden een uitstekende vorm etaleert.

Een uitgebreider verslag van de wedstrijd en eventuele stats kunt u hier vinden.

Zaterdag a.s. 19.30 uur mag Donar gaan proberen iets recht te zetten tegen Aris Leeuwarden. Eind januari werd er in Friesland nog verloren, ongetwijfeld zullen onze mannen willen laten zien dat er in Groningen niets te halen valt. Dat moet dan gaan gebeuren in een vrijwel uitverkocht Martiniplaza, er zijn nog slechts enkele kaarten. Een prachtige ambiance voor de derby van het noorden.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS