Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 20 15 18 13
Uit 17 18 15 16
6
6
-
6
6
thuis uit
66 punten 66
18 fouten 17
4 steals 8
26 rebounds 35
12 assists 16

Donar en Oostende hielden elkaar in perfect evenwicht in MartiniPlaza. Na een gelijke ruststand van 35-35 werd het uiteindelijk 66-66 na een meeslepend gevecht.

Donar legde een enorme verdedigende intensiteit aan de dag in het eerste kwart en wist daardoor snel bij de Belgen weg te lopen (15-4). Een time-out van coach Gjergja stelde echter orde op zaken. In het tweede kwart werd aan Vlaamse zijde de defensie verder aangescherpt. Daarna was het een gelijkopgaande ontmoeting, waarin beide teams intensief en als team opereerden. Rienk Mast liet zien ook tegen Chase Fieler te kunnen spelen en spelverdeler Djordjevic werd door de Groningse guards goed in bedwang gehouden. Speciale vermelding voor de laatste acties van Teddy Gipson: een block op Chase Fieler, gevolgd door een lay-up met bonus aan de andere kant!

De thuisploeg gaf nogal wat aanvallende rebounds weg (2 om 10), waardoor Filou steeds toch weer kon scoren. Dat mocht een van de weinige smetjes op het Donar-blazoen genoemd worden, dat verder toonde de laatste tijd als team naar elkaar toe gegroeid te zijn.

Woensdag 13 maart is de return in Oostende. Voor de busreis daarheen kunt u zich aanmelden via de site van SV Donar.

Meer verslag vindt u onder meer hier en de statistieken vindt u hier.

Donar TV had leuke gesprekken met de hoofdrolspelers.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS