Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 20 29 31 31
Uit 13 13 30 16
1
1
1
-
7
2
thuis uit
111 punten 72
17 fouten 23
5 steals 4
31 rebounds 28
24 assists 10

Het was een boeiende pot in MartiniPlaza. Niet alleen leek Donar “de kop deur t halster” te hebben, maar de twee technische fouten van Erik Braal waren ook vermeldenswaard, evenals het goede spel van de 39-jarige Teddy Gipson.

Donar begon met twee driepunters van Rienk Mast, die verder ook een prima wedstrijd op het plankier legde. Feyenoord kwam die snelle voorsprong eigenlijk al niet meer te boven, ook al bleef het verschil lange tijd rond de 20 punten hangen.

Het vierde kwart drukte de thuisploeg echter stevig door en tilde de marge naar rond de 40 punten. Op dat moment had coach Braal al het veld moeten verlaten omdat hij wegens aanmerkingen op de leiding twee technische fouten achtereen opliep. Meindert van Veen kon daardoor z’n eigen plan trekken en deed dat onder andere met Arvin op de point guard positie. Maar zoals hij zelf al zei “maakte dat allemaal niks meer uit” en boekte Donar een overtuigende overwinning.

Verslagen vindt u onder andere hier, statistieken hier en voor Donar TV klikt u hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS