Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 12 23 13 18
Uit 21 13 25 12
6
6
-
7
1
thuis uit
66 punten 71
13 fouten 16
9 steals 12
42 rebounds 31
16 assists 16

Zorg en Zekerheid Leiden deelde het eerste tikje uit in de eerste halve finalewedstrijd van de NBB Beker. In MartiniPlaza werd het 66-71 na een interessante, maar niet bijzonder mooie ontmoeting.

ZZ Leiden had het huiswerk goed gedaan en wist te profiteren van de Groningse aanvallende aarzelingen. Op de Leidse basket leek een deksel te zitten; alle open schoten gingen mis. Aan de andere kant vielen de ballen wel, waardoor het verschil aan het begin van het tweede kwart 11 punten bedroeg.

Aan de inzet aan Donar-zijde lag het zeker niet en door stug verder te knokken kon de thuisploeg de achterstand reduceren en zelfs met één puntje voorsprong de rust in gaan.

Op onverklaarbare wijze liep het verschil echter toch weer op. Gemiste ballen en balverlies zorgden ervoor dat Leiden zelfs met 15 voor kwam te staan. En wéér knokte Donar zich terug, ditmaal geholpen door een technische fout van Maurice Watson. Zodoende was het verschil aan het eind slechts 5 puntjes, een alleszins overbrugbaar aantal.

Maar dan moet Donar over een maand in de return wel een stukje effectiever zijn, zeker in aanvallend opzicht, dan dat vandaag het geval was. Ruimschoots tijd voor staf en spelers om daaraan te werken.

De statistieken en meer verslag zijn hier beschikbaar.

Donar TV ging in gesprek met Rienk Mast en coach Braal.

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS