Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 15 20 13 29
Uit 15 16 25 24
7
7
-
8
0
thuis uit
77 punten 80
25 fouten 25
9 steals 8
40 rebounds 40
11 assists 15

Donar toonde veel karakter door na overtime Pallacanestro Varese in eigen huis te verslaan.

In het eerste kwart ging de strijd gelijk op en was het Jeter die al 9 punten liet noteren; 15-15. Het tweede kwart begon Donar ook goed door een hele verre driepunter van Cunningham, maar daarna liet Donar het vooral liggen door ogenschijnlijk makkelijke lay-ups te missen. Frappant was dat er slechts 2 op 14 2-punters raak waren en 7 op 17 3-punters na de eerste helft. De Italianen mochten halverwege de wedstrijd dan ook met een 35-31 voorsprong de kleedkamer ingaan.

Na de rust ontspon zich een aantrekkelijke en spannende wedstrijd. Het derde kwart was echter duidelijk voor Donar. Het waren in dit kwart vooral Gipson, Hammink, Jeter en Cunningham die zich lieten gelden. Donar wist uit te lopen naar 48-56. In het vierde kwart bleef Donar de hele tijd op voorsprong staan, maar wisten de Italianen toch langzaam in te lopen, vooral omdat Donar af en toe slordigheidsfouten maakte. Vijf seconden voor tijd werd een 65-68 voorspong nog verspeeld: 68-68 en OVERTIME

In overtime liepen de Italianen meteen uit naar 71-68 en 74-71. Op dat moment was het vooral Sitton die zijn zenuwen in bedwang had door al zijn vrije worpen te benutten en daarmee Donar in de wedstrijd hield; 74-75. Door een geweldige 3-punter van Gipson werd het zelfs 75-78. Balverlies van Koenis 6 seconden voor tijd was echter de aanleiding voor twee vrije worpen voor de Italianen die allebei benut werden. Echter dit keer gaf Donar het niet meer uit handen en Jeter zorgde met twee rake vrije worpen voor de uiteindelijke 77-80 eindstand. Een puike prestatie van Donar, waardoor ze de laatste 16 van de FIBA EuropeCup hebben behaald en morgen in de pot voor de loting zitten voor de knock-out fase.

Een uitgebreider wedstrijdverslag en stats kunt u hier vinden.

Zondag a.s. gaat het verder in de DBL, dan moet er als het even kan gewonnen worden van Dutch Windmills in Dordrecht. Aanvang 16.00 uur.

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS