Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 11 16 20 23
Uit 29 14 18 19
7
0
-
8
0
thuis uit
70 punten 80
17 fouten 17
5 steals 9
33 rebounds 35
18 assists 13

Met veel inspanning wist Donar na een zeer slechte start het verlies tegen AEK Larnaca beperkt te houden. Het werd uiteindelijk 70-80.

Het was flink schrikken voor de Groningse supporters – en misschien ook wel voor de spelers zelf – toen de thuisploeg na het eerste kwart al met 11-29 achter stond. Niets leek te lukken voor de mannen van coach Braal. Er was geen doorkomen aan, terwijl de gasten uit Cyprus  soepeltjes door de Groningse verdediging (of wat daarvoor door moest gaan) gleden.

Nadat iedereen van deze klap bekomen was, werd het een duel dat nooit mooi of aantrekkelijk wilde worden. Donar bleef echter knokken, ondanks alles wat mislukte. Het verschil ging van 22 naar 10, terug naar 20, en bleef uiteindelijk steken op 10. Daarmee houdt Donar AEK onder zich in de stand van de FIBA Europe Cup groep.

Het is afwachten tot volgende week of dit genoeg zal zijn voor Donar om zich tóch voor de play-offs te plaatsen.

Meer lezen? Dat kan hier. De statistieken vindt u hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS