Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 25 16 15 9
Uit 12 14 13 21
6
5
-
6
0
thuis uit
65 punten 60
17 fouten 17
8 steals 8
40 rebounds 28
11 assists 11

Donar liet zich van z’n slechtste kant zien tijdens de ontmoeting op de zondagmiddag in Leeuwarden.
De Groningers begonnen met weinig energie (en zonder de licht geblesseerde Thomas Koenis) aan de wedstrijd en Aris-coach Tony van den Bosch had z’n team daarop geprepareerd, zo leek het. De thuisploeg haalde het tempo prima uit de Donar-aanval en speelde in de eigen aanval vlot en dynamisch. Donar had geen antwoord en kwam snel op achterstand.

De achterstand liep gaandeweg alleen maar verder op en bedroeg in het derde kwart zelfs 20 punten. Dat was het team blijkbaar toch een beetje te gortig en de achtervolging werd ingezet. Daardoor zag het ruim opgekomen publiek een zeer spannende slotfase.

Bij de stand 60-60 leed Shane Hammink knullig balverlies, waardoor er geen voorsprong maar een achterstand op het bord verscheen. Donar was niet in staat om in de resterende seconden nog terug te komen en leed z’n eerste verlies tegen een niet-top-4 ploeg.

Meer lezen? Dat kan bijvoorbeeld hier. De statistieken zijn hier te vinden.

De Groningers mogen nu de wonden likken en afreizen naar Sardinië, waar uit een heel ander vaatje getapt zal moeten worden.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS