Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 24 23 18 18
Uit 20 26 17 14
8
3
-
7
7
thuis uit
83 punten 77
10 fouten 20
6 steals 8
44 rebounds 32
22 assists 21

Het was een lastige opgave voor Donar in Leiden bij de eerste wedstrijd voor beide teams in 2019. Shane Hammink en Thomas Koenis waren met griep thuisgebleven en nieuweling LaRon Dendy was weliswaar in actie, maar natuurlijk erg onwennig.

Het eerste kwart leek het erop dat ZZ Leiden een walkover zou krijgen, maar een 2-13 run van Donar door Lance Jeter en Teddy Gipson zorgde ervoor  dat beide teams tegen de rust weer op gelijke hoogte kwamen. Van verdedigen was bij beide teams – gek genoeg – niet al te veel sprake, getuige de 48-46 ruststand.

Het derde kwart wist Donar een tijdlang een kleine voorsprong vast te houden, maar moest dankzij balverlies toch toestaan dat de thuisploeg weer langszij kwam. Daardoor stonden er weer twee puntjes in Leids voordeel op het bord.

Het slotbedrijf was spannend, ook omdat er veel mis ging aan beide kanten. Het publiek ging er flink achter staan en schreeuwde Leiden naar de overwinning – of misschien gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat het aan Donar-zijde nét niet genoeg was.

Genoeg werk te doen dus voor Erik Braal in de voorbereiding op de volgende uitwedstrijd, aanstaande zaterdag in Amsterdam tegen Apollo.

De statistieken vindt u hier en een uitgebreid verslag valt later hier te lezen.

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS