Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 16 20 18 23
Uit 21 21 18 19
7
7
-
7
9
thuis uit
77 punten 79
17 fouten 18
9 steals 8
31 rebounds 42
16 assists 20

Donar heeft met enig geluk de uitwedstrijd in Rotterdam tegen Feyenoord basketbal gewonnen met 77-79. Een driepunter in de zoemer werd door de arbiter beoordeeld als buiten de tijd en zodoende trokken de Groningers aan het langste eind.

Bij Donar ontbrak Grant Sitton (voorzorg) en Feyenoord moest het stellen zonder Jeroen van der List en Ties Theeuwkens. Na de eerste minuten, waarin beide teams slechts vuurpijlen op de vijandelijke basket afvuurden, had Donar als eerste door dat het beter moest. Daardoor kon Donar een klein eindje weglopen bij de Rotterdammers, die pas later bij de les leken te zijn.

Daarna bleven de gasten voortdurend aan de goede kant van de score. Niet dat het allemaal vanzelf ging, want vooral de Feyenoordse backcourt deed van zich spreken. Justin Gordon en Emanuele Montaguti waren af en toe een plaag voor de Groningers. Vooral Gordon  liet (andermaal) zien een aanwinst in de DBL te zijn. Hij was het die het verschil in de slotseconden met twee driepunters terugbracht naar twee. Na een snelle steal gooide Emanuele Montaguti de ‘beslissende’ er feilloos in. Helaas voor hem en heel Feyenoord oordeelde scheidsrechter Shuman dat het schot buiten de tijd was en kon Donar opgelucht ademhalen. De statistieken en meer verslag zijn beschikbaar.

Daarmee sluit Donar de DBL voor 2018 af en mag het nog éénmaal vlammen, namelijk volgende week woensdag op Cyprus tegen AEK Larnaca.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS