Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 15 14 21 28
Uit 22 16 22 24
7
8
-
8
4
thuis uit
78 punten 84
23 fouten 18
3 steals 9
39 rebounds 42
19 assists 13

De eerste ontmoeting in de tweede ronde Fiba Europe Cup is geëindigd in een overwinning voor Dinamo Sassari (78-84).

De Italiaanse ploeg toonde kracht en atletisch vermogen, waar Donar veel van buiten liet komen. Het in bedwang houden van de guards van Dinamo lukte uitstekend, maar vooral in de eerste helft had het powerplay van Rashawn Thomas en Jack Cooley succes en Donar reageerde onvoldoende. Alleen Lance Jeter deed wat terug met 19 punten in de eerste helft.

De tweede helft was een stuk beter. Donar sloop dichterbij en wist de achterstand die was ontstaan (maximaal 15 punten) terug te brengen tot 6 puntjes. De storm luwde echter weer toen Sassari veerkracht toonde.

Donar gaf echter niet op en probeerde met een ultieme krachtsinspanning in het slotkwart de Sardijnen op de knieën te brengen. Dat leek heel even te lukken, maar enkele scores van Achille Polonara boorden de hoop de grond in.

De volgende FEC wedstrijd is volgende week in en tegen Larnaca (Cyprus).

Meer verslag vindt u bijvoorbeeld hier of hier.

De statistieken zijn hier te vinden.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS