Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 20 20 14 21
Uit 19 20 24 13
7
5
-
7
6
thuis uit
75 punten 76
15 fouten 13
9 steals 5
35 rebounds 38
16 assists 17

De generaal redt Donar in Dordrecht.

Donar moet vlak voor de uiterst belangrijke Europecupwedstrijd tegen Dinamo Sassari naar Dordrecht om het op te nemen tegen de Dutch Windmills en heeft het in de wedstrijd erg lastig. De Dordtenaren starten in een man-to-man verdediging, maar switchen soms ook naar een zonedefense. Dat levert een reeks van slechte Groningse passes op en dientengevolge balverliezen. Bovendien missen veel schoten van de Groningers de nodige precizie. Het spelniveau van de landskampioenen is daardoor gelijk aan dat van de nieuwelingen. Sterker nog: die leiden na het eerste kwart met twee punten, waar er bij rust nog een puntje van over is. Maar Dutch Windmills met 40 punten bij rust is bepaald niet des Donars defensie en doet denken aan de thuiswedstrijd tegen Landstede.
In het derde kwart is er op het eind de passing bij Donar die tot open driepunters leidt. Het brengt de Groningers ogenschijnlijk in een comfortabele positie. Maar dan plaatsen de Windmills een 13-0 run in een periode met aanvallen van bedenkelijk niveau. Als Floris Versteeg de thuisploeg met een drietje op 73-68 brengt lijkt het over voor Donar. Maar dat is buiten Lance Jeter gedacht. Met een tweepunter en twee driepunters in de laatste seconden van de wedstrijd redt hij zijn ploeg. Het terechte applaus is er voor de Windmills, het gejuich is voor Donar.

Stats: klik hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS