Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 33 22 24 31
Uit 25 23 16 19
1
1
0
-
8
3
thuis uit
110 punten 83
9 fouten 20
7 steals 4
42 rebounds 23
28 assists 15

Den Helder Suns wist lang in het spoor van Donar te blijven, maar in het vierde kwart nam de thuisploeg definitief afstand: 110-83.

Alle ogen waren gericht op de rentree van Lance Jeter, die na anderhalf jaar weer voet op de MartiniPlaza-vloer zette. Die hernieuwde kennismaking beviel van beide kanten: het spel liep vlot als Lance de spelletjes riep en er was duidelijk een klik met de overige Donar-spelers.

Toch wisten de mannen van Erik Braal niet direct afstand te nemen en dat kwam doordat Den Helder een waar bombardement aan driepunters op de Groningse basket inzette. En met succes. Vooral Lavone Holland was een plaag voor de defensie en sloot de ontmoeting af met 30 punten.

Daartegenover stelde Donar Jobi Wall. De forward schoot alles raak en kwam op een totaal van 29 punten uit. Beide teams waren gehandicapt door het ontbreken van internationals (en JD, die ziek was). M misschien was dat op een of andere manier de verklaring voor de hoge productie van beide teams.

Uiteindelijk ging het zonnetje bij de Suns iets eerder onder dan bij Donar, waardoor het verschil nog flink opliep. De prima spelende Tim Hoeve had de eer om de 100-punten grens te passeren en met 27 punten verschil waren de verhoudingen duidelijk vastgelegd.

De statistieken vindt u hier.

Meer verslag? Check dan bijvoorbeeld de site van de DBL.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS