Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 13 24 18 18
Uit 19 14 16 16
7
3
-
6
5
thuis uit
73 punten 65
12 fouten 21
6 steals 6
33 rebounds 45
21 assists 20

Gehavend Den Bosch verslaat Donar.

Kijkers via de Bossche livestream konden tussen knipperende beelden doorkijken. Een storing die later enigszins werd verholpen, maar vervolgens weer terugkwam. New Heroes moest het stellen zonder Van Oostrum (einde seizoen voor hem), Cook, Wessels en Williams. Donar ging er brutaal vandoor, maar in het tweede kwart werd de ploeg net zo hard weer werd ingehaald. Dat kwam vooral omdat New Heroes had geleerd van het eerste en met meer agressiviteit de wedstrijd ging benaderen. Geholpen door slordig spel door de bezoekers kon New Heroes met een voorsprong naar de thee in de kleedkamers, zij het dat Shane Hammink de laatste Groningse aanval wist af te ronden, via een drive langs de zijlijn en een tweehandige dunk, waar bovendien nog een fout op werd gemaakt. Voor Donar was Jason Dourisseau op dat moment de enige met dubbele cijfers (10 punten). Dat Donar heerste in de rebounds was mooi, maar daar stonden teveel balverliezen tegenover. In het derde gedeelte speelden de Bosschenaren Maarten Bouwknecht geregeld vrij, waardoor hij de ene na de andere driepunter raak liet ploffen in het netje. De Groningse defense lag open en de help was afwezig. Toen het ook nog persoonlijke fouten aan Groningse kant ging regenen was het duidelijk, tegen deze gehavende tegenstander was het moeilijk winnen. Het laatste kwart kenmerkte zich wederom door slordig spel en haastige schoten. Teddy Gipson besloot een inhaalrace wel met twee scores tot 57-56, maar daarna stond Bouwknecht toch weer vogeltje vrij om succesvol van ver aan te leggen. Vervolgens miste Callahan een eenvoudige lay-up, gevolgd aan de andere kant door een…. drietje van Bouwknecht. Donar verloor terecht met 73-65.

Stats: klik hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS