Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 13 17 14 16
Uit 23 24 27 23
6
0
-
9
7
thuis uit
60 punten 97
13 fouten 12
7 steals 10
26 rebounds 38
12 assists 22

Donar freewheelt naar winst.

Na de geweldige kwalificatie van Donar voor de tweede ronde van de FIBA Europecup, speelt het een paar dagen later in het Kalverdijkje tegen Aris.

Teddy Gipson, die 38 jaar is geworden, blijft aan de kant, waardoor Shane Hammink in de basis begint. Die begint sterk met een stevig block op Nick Masterson. Beide ploegen spelen in een man-to-man verdediging. Aanvallend is het verschil meteen duidelijk. De spelers die bij Donar in het veld staan verdelen de scores, bij Aris moet vrijwel alles van één man komen: David Michaels. Het resultaat is een karrenvracht aan assists aan Groningse kant. Coach Tony van den Bosch maant zijn spelers dan ook inside te gaan. Dat gebeurt aan het eind van het tweede kwart als Kumelis de Friezen aan scores helpt. Hammink en Mast doen dat voor Donar van dichtbij. Sitton, Dourisseau, Callahan en Koenis juist van ver met hun driepunters.

Het derde kwart kent een slordige fase met balverliezen. Aanvallend krijgt Michaels van Aris hulp van Kinney, maar daar staan driepunters tegenover van Wall (topscorer in de wedstrijd), Pasalic, Hammink, en Sitton. Het beeld blijft in het laatste bedrijf gelijk en zo behaalt Donar een eenvoudige overwinning in Friesland.

Stats: klik hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS