Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 18 23 21 27
Uit 26 19 23 15
8
9
-
8
3
thuis uit
89 punten 83
23 fouten 18
4 steals 2
30 rebounds 27
27 assists 13

Donar verslaat Pinar Kariyaka in een meeslepend gevecht.

Na een wedstrijd waarin Donar bijna uitsluitend tegen een achterstand aankeek, wist de thuisploeg in het vierde kwart door te drukken en won met 89-83.

Dit zijn de wedstrijden waarvoor je naar MartiniPlaza gaat, hoorde je overal om je heen na afloop van het zinderende duel tussen Donar en Pinar Karsiyaka voor de FIBA Europe Cup. En inderdaad was het een meeslepend en heroïsch gevecht, dat op pure wilskracht in Gronings voordeel werd beslist.

De Turken kwamen sterk uit de startblokken en Donar keek al snel tegen en flinke achterstand aan. Die gedwongen inhaalrace viel niet mee, want het sterrenensemble uit Izmir had de touwtjes stevig in handen. De snelle en fantastisch schietende Amerikanen Walker en Henry waren een plaag, terwijl ook de grote ster Marei in toom moest worden gehouden.

In het tweede kwart lukt het Donar om één puntje voor te komen, maar een van de vele buzzerbeaters van de Turken bepaalde de rust op 41-45.

Na de thee liepen de gasten weer bijna tien punten van Donar weg, vooral dankzij ongelooflijke afstandsschoten.

De wedstrijdleiding had erg veel moeite om het duel soepel te laten verlopen, maar beide teams trokken zich daar niet al te veel van aan en bleven goed spelen. Het vierde kwart bracht dan toch de beslissing. In een orkaan van geluid kwam Donar door een uitstekende teamdefensie op voorsprong, vooral door 10 punten van Arvin Slagter in die slotminuten, en wist die in de slotfase verder uit te bouwen door uiterst koel te blijven, terwijl Karsiyaka begon te missen.

Daarmee heeft Donar nu het voordeel op Karsiyaka, maar omdat BBSK zich niet meer inspant, is winst in de volgende ontmoeting tegen Spirou Charleroi noodzakelijk om de tweede ronde te halen. Bestel snel uw kaarten als u dit spektakel wilt meemaken!

De statistieken vindt u hier en voor verdere verslaggeving kunt terecht bij RTV Noord, het DvhN of de DBL site.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS