Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 32 18 18 18
Uit 14 14 11 16
8
6
-
5
5
thuis uit
86 punten 55
11 fouten 10
3 steals 3
52 rebounds 38
20 assists 12

Donar laat Apollo geen kans op Super Sunday.

Het is op 11 november groot feest: Sint Maarten, maar vooral Super Sunday. FC Groningen, Donar en Lycurgus staan te trappelen om voor het Groninger publiek het beste van zichzelf te laten zien. Voor Donar staat de wedstrijd tegen Apollo op het programma, dat het zonder Aron Royé moet stellen. Een uitverkocht huis (4350 toeschouwers) kijkt hoe Jobi Wall en Jason Dourisseau goed beginnen met driepunters en aan de andere kant het Berend Weijs en Dimeo van der Host die hun ploeg dragen. Donar scoort geregeld via inside-outside spelletjes of door de passing game met de extra pass die een schutter vrij doet staan. Verdedigend wordt er door de thuisploeg veel geswitcht waardoor de Amsterdammers het moeten zoeken in het afstandsschot. Dat is beperkt succesvol en Donar kan rusten met een voorsprong van 22 punten.
Na de pauze laat Amsterdam heel even een full court press zien, maar wederom laten Wall en Dourisseau een drietje los, waar door Apollo zich genoodzaakt acht zich weer terug te trekken rond eigen bucket. Thomas Koenis en JD gaan twee keer coast to coast, voor een dunk en een lay-in. Als Arvin Slagter een opgelegde kans niet verzilvert wordt hij ernstig toegesproken door assistent-coach Meindert van Veen. Het helpt, als Slagter er weer in komt en brutaal een drie erin gooit gaat de duim van Van Veen omhoog. Rienk Mast komt door met een hookshot en een drietje en beëindigt Wall (18 pnt) zijn prima gespeelde wedstrijd met een tip in. Het is Jordan Callahan die topscorer wordt met 19 punten. Een nuttige overwinning en een goede generale voor de belangrijke wedstrijd in de FIBA Europe Cup van aanstaande woensdag tegen Pinar Karsyaka.

Verslag RTV Noord: klik hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS