Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 15 11 11 10
Uit 15 18 23 29
4
7
-
8
5
thuis uit
47 punten 85
14 fouten 12
4 steals 12
32 rebounds 38
16 assists 23

DONAR GEEFT ISTANBUL PAK OP DE BROEK.

Hoe stop je Semih Erden van de Turkse ploeg af? De ex-Boston Celtic draagt zijn ploeg in het eerste kwart en is voor Donar niet tegen te houden. Zo loopt Istanbul BBSK uit naar 12-7. Het schot van Donar valt niet echt, maar dan knalt Arvin Slagter er toch een driepunter in en scoort Drago Pasalic niet veel later de gelijkmaker (10-10). Donar kan via een drive plus one van Slagter het kwart met een gelijke stand afsluiten.
Het tweede kwart begint met Sitton die een drietje erin schiet. Erden wordt nu gedouble-teamed. Dat houdt hem van de basket weg. Hammink schiet raak en Koenis dunkt (17-22). Vervolgens komt er een periode waarin beide ploegen moeite hebben met het schot, maar Donar houdt de voorsprong vast bij rust.
In het vervolg laat Semih Erden toch weer krachtbasketbal zien, maar het teamverband in de Turkse ploeg raakt zoek, waar dat van Donar juist steeds beter uit de verf komt. Alle Donarspelers scoren plotseling gemakkelijk en de defense zit potdicht. Shane Hammink scoort zelfs over Erden heen. Reden voor de Turkse coach Hakan Yavuz om hem in het laatste kwart op de bank te houden. De drietjes vliegen de Turken om de oren. Coach Braal laat zijn ploeg voluit gaan tot het eind, om zo het doelgemiddelde in de poule, na de zeperd in België, weer op niveau te brengen. Gedesillusioneerd verlaat de Turkse ploeg het slagveld onder het toeziend oog van een handjevol toeschouwers in een immense hal.

Stats: klik hier.

Verslag TV Noord: klik hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS