Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 23 34 16 17
Uit 10 8 18 23
9
0
-
5
9
thuis uit
90 punten 59
14 fouten 15
11 steals 8
42 rebounds 26
18 assists 11

Donar had aan één aardige helft genoeg om Feyenoord basketbal te verslaan: 90-59.

Donar ging flink “los” tijdens de middagwedstrijd tegen Feyenoord basketbal uit Rotterdam. Nadat het heel eventjes gelijk op ging, nam de thuisploeg flink afstand van de gasten. Eigenlijk kon alleen Ties Theeuwkens af en toe met zijn befaamde driepunters iets terugdoen. De Rotterdammers hadden wel een excuus door het ontbreken van de geblesseerde Jeroen van der List, terwijl aanwinst Trevor Setty nog niet kon meespelen.

De ruststand 57-18 sprak boekdelen. Dat kon de nieuwbakken coach Richard den Os natuurlijk niet zo door laten gaan en er werd na rust dan ook uit een ander vaatje getapt, juist op het moment dat er enige gemakzucht bij de Groningers in sloop. Ondanks een briesende Erik Braal leken zijn spelers de handschoen niet altijd even goed op te pakken. Zowel het derde als het vierde kwart waren dan ook voor Feyenoord.

Jason Dourisseau werd gespaard; Rienk Mast en Tim Hoeve konden flink minuten maken en Donar kwam verder geen seconde in enig gevaar. Het was derhalve een mooie gelegenheid voor het team om in het ritme te blijven voor de belangrijke uitwedstrijd aanstaande woensdag tegen Spirou Charleroi.

De statistieken vindt u hier.

Meer over de wedstrijd leest u op de site van de DBL.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS