Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 17 24 27 22
Uit 10 23 29 19
9
0
-
8
1
thuis uit
90 punten 81
21 fouten 16
9 steals 7
32 rebounds 32
23 assists 17

Het team van Donar leverde uitstekend werk door het favoriet geachte Istanbul BBSK te verslaan in een uitzinnig Sportcentrum in Leek. Nadat de rook was opgetrokken stond er 90-81 op het bord en dat was een Prestatie met Hoofdletters.

Het team van coach Erik Braal had zich voorgenomen om geen enkele makkelijke bal aan te tegenstander te gunnen. Dat plan lukte in het openingskwart prima. Elke eenvoudig lijkende scorekans van de Turken werd door de Groningse defensie vakkundig om zeep geholpen, zodat de gasten niet verder kwamen dan 10 puntjes in het eerste bedrijf.

Toen een zoneverdediging van BBSK in het tweede kwart het thuisteam ook niet kon stoppen, probeerde Istanbul het na de thee met een hoger tempo en een “kleiner” team. Dat bracht de gasten terug in de wedstrijd, maar niet voorbij het uiterst taai spelende Donar. De thuisploeg rechtte de rug en ging stug door op de enige weg die succes kon brengen. Toen in het slotkwart met enkele driepunters het verschil boven de tien werd getild, kon Donar de wedstrijd, ondanks wat slordigheden, uitspelen.

De Turkse sterren Kulig, Holloway en Babic, ondersteund door een zeer gemêleerde support cast, moesten het afleggen tegen het andermaal zegevierende Groningse collectief.

Meer lezen over de ontmoeting? Dat kan bijvoorbeeld op de site van het DvhN of de DBL.

De statistieken vindt u hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS