Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 22 19 24 15
Uit 18 19 18 20
8
0
-
7
5
thuis uit
80 punten 75
13 fouten 19
7 steals 6
37 rebounds 27
18 assists 10

De ontmoeting tussen Donar en New Heroes maakte het affiche “topper” zeker waar. Het was een duel van goed niveau, waar beide teams als team acteerden en elkaar niet veel ontliepen. Donar trok dankzij een sterk derde kwart de wedstrijd naar zich toe en wist de voorsprong met enige moeite over de streep te trekken: 80-75.

Het was een hartelijk weerzien met coach Ivica Skelin, die werd onthaald met een staande ovatie en bloemen namens zijn oude club. Een ander voorafje was de bekendmaking van het erelidmaatschap voor oud-voorzitter Gert Kiel, die Donar door moeilijke tijden leidde, en Gaaike Euwema, die jarenlang in allerlei functies een belangrijke rol speelde op heel veel gebieden.

New Heroes leek niet veel meer op het team van vorig seizoen. De Bosschenaren functioneren veel meer als geheel en hebben iets voor elkaar over en dat was wel eens anders. Donar had dan ook de nodige moeite zich de gasten van het lijf te houden. Het derde kwart gaf de doorslag. New Heroes raakte enige tijd de controle over de wedstrijd geheel kwijt en kreeg een aantal fast breaks om de oren, waardoor Donar kon uitlopen naar een verschil van boven de 10.  Vooral Jason Dourisseau (20p) en de Kampioen van de Kluts Sean Cunningham waren erg belangrijk voor de thuisploeg.

Den Bosch kon vooral iets terugdoen door de spelverdelers Sherrill en Van Oostrum, maar deze speldenprikken waren niet voldoende, ook niet toen enkele solo-acties het verschil nog even terugbrachten tot geringe proporties.

Daarmee slaat Donar de eerste slag in de competitie. Nu kijken of ook op internationaal niveau indruk kan worden gemaakt, wanneer aanstaande woensdag Istanbul BBSK op bezoek komt in MartiniPlaza.

Zie ook het verslag op de DBL-site. De statistieken van de wedstrijd vind je hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS