Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 25 26 22 18
Uit 17 12 18 10
9
1
-
5
7
thuis uit
91 punten 57
17 fouten 11
12 steals 9
31 rebounds 29
28 assists 14

Donar vindt ideale sparringpartner in Aris Leeuwarden.

Donar had weinig moeite om Aris te verslaan en won met 91-57. De derby van het Noorden was nooit een spannende strijd; daarvoor was het verschil te groot. Donar was met 12 man compleet, Aris moest het nog stellen zonder spelverdeler Jonathan Williams en deed dus een zwaar beroep op Deividas Kumelis. Natuurlijk was er groot applaus voor oud-Donar spelers Bas Veenstra en Sjoerd Koopmans, waarbij eerstgenoemde maar liefst 36 minuten op de vloer stond.

Hoe anders was dat aan Donar zijde. Alle 12 spelers kwamen aan bod en niemand speelde meer dan 21 minuten. Het was meer dan voldoende voor een partij die het aanzien zeker waard was en die duidelijk tekenen van verbetering liet zien. De defensieve inspanningen werden beloond met goeie fast breaks en ook de aanvalspatronen kwamen af en toe behoorlijk uit de verf, iets dat het publiek zeer kon waarderen. Aris vocht voor wat het waard was, maar het was in deze fase onvoldoende om het de thuisploeg lastig te maken.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS