Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 22 14 17 13
Uit 15 26 11 19
6
6
-
7
1
thuis uit
66 punten 71
21 fouten 21
7 steals 6
51 rebounds 30

Donar delft onderspit tegen Fribourg.
Fribourg start met een wijde zoneverdediging waar Donar maar geen gaten in weet te vinden. De ploeg is dan aangewezen op het schot, maar dat valt niet echt. En zo komen de Zwitsers op 11-0, voordat Callahan, Dourisseau en Wall iets terug kunnen doen. Touré omspeelt Pasalic en dunkt. Fribourg kan ook te gemakkelijk een plek onder de Groningse ring vinden. Door strakker op de man te verdediging door Donar en de kop van de bucket af te sluiten lukt dat de Zwitsers een stuk minder. Hammink schiet vervolgens drie driepunters raak, later gevolgd door nog twee stuks van Gipson en Callahan. Er moeten 5 verliespunten uit de eerste wedstrijd worden goed gemaakt, die staan er exact bij de rust (36-41). In  het derde kwart plaatst de thuisploeg een 8-0 run en dwingt Donar tot schoten van ver. Als Sitton en Gipson in het laatste kwart met drietjes succesvol zijn kruipt Donar weer dichterbij, maar bij 66-71 mist Gipson het cruciale schot voor de totaalwinst. Nu eindigt de wedstrijd bij een overall stand van 71-71. Het tekort aan reboundkracht breekt Donar op in de verlenging en gaat Fribourg door naar de volgende ronde.

Verslag RTV Noord: klik hier.

Stats: klik hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS