Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 20 26 20 18
Uit 19 14 16 15
8
4
-
6
4
thuis uit
84 punten 64
15 fouten 16
9 steals 6
43 rebounds 37

Z Mobile Prishtina laat Donar kansloos.

In de voorbeschouwing lijkt Donar een voordeel te hebben boven Prishtina. De gastheren moeten een bijna compleet nieuw team opbouwen, waar bij Donar bekende gezichten al jaren samen spelen. Heel even lijkt het erop dat dit uitkomt, maar na de korte voorsprong van Donar gaat Prishtina in volle vaart erop en erover.
Met een 2-3 zone probeert Donar het lek nog te dichten, maar ziet met lede ogen aan hoe de gastheren hun voorsprong met vooral veel drietjes uitbouwen. Daar aan toegevoegd de blocks onder de basket, een serie aan Kosovaarse spetterdunks, maar vooral juist hun collectief, in combinatie met het vrij lage schotpercentage aan Groningse kant maakt dat Donar voor een onmogelijke opdracht staat. Er moet zaterdag met minimaal 21 punten van deze miljoenenploeg worden gewonnen, anders is het Championsleague avontuur voorbij en wacht, net als in voorgaande jaren, de FIBA Europecup.

Statistieken: klik hier.

Verslag RTV Noord: klik hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS