Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 26 20 16 22
Uit 16 15 19 21
8
4
-
7
1
thuis uit
84 punten 71
11 fouten 20
9 steals 13
46 rebounds 38

In de voor de Limburgers laatste wedstrijd in de DBL van dit seizoen gaven zij zich niet zonder slag of stoot gewonnen. Basketbal Academie Limburg bood lang weerstand maar moest uiteindelijk buigen. Het werd 84-71 voor Donar.

Het was een ondankbare taak, op de dinsdagavond even heen en weer reizen naar MartiniPlaza om daar te worden 'afgeslacht' door de huizenhoge favoriet. Maar dat ging niet door, want de jeugdige Limburgers speelden fris en fruitig en boden wel degelijk weerstand. Zodoende kon BAL toch terugkijken op een goede seizoensafsluiter.

Voor Donar gold dat men er een aardige wedstrijd van wilde maken en daarin slaagde de ploeg, die weer aantrad zonder Bradford Burgess en Evan Bruinsma, ten dele. Op momenten dat BAL op het scorebord wat dichterbij kwam zetten de Groningers even flink aan en brachten dan het verschil weer tot boven de 10 punten. Wanneer de thuisploeg kon rennen was er spektakel. 

Verheugend was het wederom goede spel van Rienk Mast (15p, 5rb, 2st) en ook Sjoerd Koopmans benutte de hem toegemeten 19 minuten goed (11p, 3rb, 1 st). Jason Dourisseau was ouderwets op dreef met 20 punten.

Aan Limburgse kant maakte Sam van Dijk zijn uitverkiezing tot Most Improved Player waar met 16 punten, 2 rebounds, 6 steals en 5 assists. 

De complete stats zijn hier beschikbaar en een uitgebreid verslag vindt u hier.

Donar kan zich nu gaan opmaken voor de uitgestelde uitwedstrijd tegen New Heroes, aanstaande zaterdag in de Maaspoort, de allerlaatste ontmoeting in de reguliere competitie 2017-2018.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS